12-02-2024

Kick-off studentenproject Firda Drachten

Op maandag 12 februari kwamen vijf studenten Installatietechniek naar de Eemscentrale voor de kick-off van een gezamenlijk waterstofproject. Tijdens de kick-off gaven ENGIE collega’s een introductie over ENGIE, waterstof en kregen de jongeren een rondleiding door de centrale.

Waterstofproject: demonstratietafel

De MBO-studenten van Firda (voorheen ROC Friese Poort) in Drachten gaan de komende periode werken aan een demonstratietafel. Een tafel die gebruikt kan worden om stakeholders mee te nemen in de werking van waterstof en de mogelijke toepassingen. Het project start met een brainstorm, aangezien er eerst gewerkt moet worden aan een ontwerp. Wat moet er terugkomen in de demonstratietafel? Kan er een interactief element worden opgenomen? Vervolgens gaan de studenten aan de slag met het maken van de tafel.

Eind mei wordt het project afgerond. Dat betekent dat de studenten slechts een aantal maanden de tijd hebben om tot een eindproduct te komen. De studenten worden, naast de eigen docent, begeleid door technische experts van ENGIE. Zij zullen ook een aantal masterclasses verzorgen.